keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vauvaelämää

Varsa on nyt kolmen päivän ikäinen. Hänen elämänsä on hyvin nopearytmistä. Tosin rytmi koostuu lähes pelkästään nukkumisesta ja syömisestä.
Kymmenen minuuttia nukkumista. Minuutti tissillä. Kolmen minuutin torkut. Pari hörppyä maitoa. Toiselle kyljelle laukassa. Pari hörppyä toisesta tissistä. Nukkumaan viideksi minuutiksi. Kävely tarhaan. Takaisin nukkumaan. Pompahdus syömään. Sikeät unet. Pitkä kahden minuutin lounas. Vähän loikkimista. Nukkumista. Ja niin edelleen.
Minun ohjelmani taas on lähes pelkästään varsan katselemista. Kun varsa nukkuu, vartioin hänen untaan. Kun hän herää, höhötän hänelle ja pussailen. Jossain välissä syön vähän, mutta olen niin ihastunut varsan tuijottamiseen, etten ole edes kovin nälkäinen. Onnellisuus täyttää mahan ihan samalla tavalla kuin lemmenlomalla hänen isänsä kanssa. Jos varsa nukkuu liian kauan, herätän hänet tökkimällä turvalla. Jos hän nukkuu niin sikeästi ettei herää siihen, nuolen hänen silmäänsä. Siihen hän herää aina.
Nukkuu ja syö
Syö ja nukkuu
Ihmiset ovat olleet yllättyneitä, että olen näin hyvä emä. En käsitä, miksi kummassa he kuvittelivat etten olisi ollut. He kuulemma epäilivät, että olisin ollut paljon vauhkompi ja pölömpi. Minulla on kuitenkin ollut hyviä roolimalleja. Oma emäni oli kokenut suurperheen äiti, ja lisäksi olen seurannut tarhakavereiden varsanhoitoa entisessä täysihoitolassa. Siksi osasin heti alusta asti olla rauhallisen lempeä.
Tuleehan varsa varmasti mukana?
Varsa oli syntyessään iso ja pitkäjalkainen. Niin pitkiä jalkoja onkin aika vaikea hallita. Varsinkin takajalat olivat aluksi aika vempulat ja hoippuivat puolelta toiselle. Hän otti silti laukka-askeleitakin heti ensimmäisenä päivänä. Honkkelijalat kuitenkin vahvistuvat päivä päivältä. Parin päivän päästä juokseminen on jo ihan sujuvaa. Varsan polvet ja kintereet ovat hyvin vankat, joten hänestä varmaan tulee isona iso.
Laukkaharjoituksia
Varsalla on aika pitkät korvat kuten minullakin. Myös silmät näyttävät minun silmiltäni. Väri tulee isältä ja ehkä myös nenän muoto. Minun mielestäni hän on joka tapauksessa maailman ihanin.

4 kommenttia:

 1. Missä Sävy ja varsa asustelee ?

  VastaaPoista
 2. Olen niin onnellinen että löysin tänne Madjaarien mailta! Itse odotan ensimmäistä varsaani, hevoseni komatta. H-hetki ei ole kaukana! Ihana lukea välillä oikeiden ihmisten kokemuksia, eikä kirjoista vain sitä kaikkea mikä voi mennä pieleen :)
  http://putoajanouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit! Kirjoja ja tietosivuja lukiessa nousee kyllä helposti ahdistus. Onneksi oikeasti kaikki sujuu yleensä helposti ja nopeasti. Meillä oli lisäksi apuna hyvin ammattitaitoinen tallinpitäjä. Hyvää odotusta teille! Seurailen tapahtumia blogista :)

   Poista