perjantai 10. toukokuuta 2013

Kovin potkii

Varsa ei ole vieläkään tullut ulos. Ärsyttää.
Tiineysvuorokausien suhteen tilanteessa ei ole mitään kummallista. Tänään ollaan 338 vuorokaudessa. Suomenhevostammojen keskimääräinen kantoaika on 336,5 vuorokautta ja vasta 355:n jälkeen alkaa mennä epätavallisen pitkäksi. Mutta tissit ovat olleet ihan täynnä jo viikon. Jos haluaa vielä tätäkin suuremmat tissit, pitäisi hankkia implantit. Enkä tosiaan ole ajatellut.
Nuorempi täti kävi eilen taputtelemassa mahaa ja sanomassa varsalle, että olisi pikkuhiljaa aika tulla ulos. Varsa ilmoitti mielipiteensä potkaisemalla niin lujaa, että se melkein osui tätiä vatsaan. Yksi pikkujuttu: Minun mahani jäi väliin. Auts! Sen takia irvistelin tädille ja komensin hänet pois. Täti ja varsa voivat jatkaa keskustelujaan, kun minun mahani on pois välistä.
Varsa potkii niin kovin, että näyttää kuin mahassa möyrisi ulkoavaruuden alien. Kylkeen pullistuu välillä melkein jalkapallon kokoinen patti. Välillä taas näyttää kuin kyljen läpi olisi tunkemassa maitopurkki. Toisaalta se juttu ihmisten laittamista varsan siemenistä on niin scifiä, ettei tämä mikään ihme ole.
Keskimääräisen tiineysajan ylittymisestä voi veikata, että varsa on ori. Tammavarsat ovat jostain syystä nopeampia syntymään kuin orit. Orivarsa olisi kiva kaveri naapurikarsinan varsalle. Hän täytti tänään kaksi viikkoa ja on jo oikein taitava pukittelemaan ja hyppimään pystyyn. Täysihoitolaan odotetaan myöhemmin kesällä vielä kolmea muuta varsaa, mutta nämä kaksi saavat ensin temmeltää keskenään. Kunhan nyt minunkin varsani tulisi ulos melskaamaan.

2 kommenttia:

  1. Innolla täälläkin odotetaan,jännää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävy alkaa olla sen verran tuskastunut mahaansa, että toivotaan varsomisen olevan jo ovella. Jännää on :)

      Poista