maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lemmenloma

Olen viimeisen kuukauden aikana oppinut paljon uusia asioita täysihoitolan muilta tammoilta. Esimerkiksi, että vatsassani oleva tyyppi on varsa. Sen kuultuani olen pohtinut pääni puhki, miten varsa on mennyt mahaan. Olen sitäkin kysellyt toisilta. Heilläkään ei ole ihan tarkkaa tietoa, mutta olemme päässeet yksimielisyyteen, että yleensä ennen varsaa on käyty jossain lomailemassa.

Ja tosiaan, minäkin olen käynyt tosi jännässä lomakohteessa jo parina kesänä! En vain ollut ajatellut, että loma ja varsa liittyisivät jotenkin toisiinsa, koska välillä on ollut niin pitkä aika. Tässä kuitenkin arvioni lomakohteesta muillekin lomailua harkitseville:

Matkustaminen kohteeseen. Lomakohteeseen pääsee kätevästi kuljetuskopilla. Aikaisemminkin olen mennyt koppiin ihan hyvin, mutta näiden lomakokemusten jälkeen olen ollut suorastaan innokas matkustaja. Nuorempi täti meinaa melkein jäädä jalkoihin lastatessa. Ensimmäisenä kesänä lomailin siellä monta kertaa aina muutaman päivän kerrallaan. Viime kesänä tädit sanoivat, ettei edestakaisin matkustelusta tule mitään ja että saan olla siellä vaikka koko kesän. Siispä viivyinkin kerralla noin kuukauden.

Kuvamateriaalia matkustamosta
Paikallisväestö. Lomakohteessa on paljon orihevosia. Sekä suomalaisia että ulkomaalaisia. Mikäs sen mukavampaa! Orit huutelivat aika tavalla perääni. Se on kuulemma ihan tavallista monissakin lomakohteissa, eikä suomalaistenkaan tammojen tarvitse kiusaantua siitä. Mutta en lämmennyt heille yhtään. Koska – tittididii ja hörhörhör - myös sydämeni valittu sattui asumaan siellä. Kävipä tuuri, vaikka tädit valitsivat kohteen puolestani! Aikaisemminhan unelmaorini ja minä asuimme samassa täysihoitolassa ja näimme päivittäin. Sitten sulhoni kuitenkin muutti toiseen täysihoitolaan viettämään eläkepäiviään. Siis niin kuin ihmisetkin muuttavat eläkkeellä Aurinkorannikolle. Onneksi tädit kuitenkin ymmärsivät kaipuuni ja veivät minut lomailemaan samaan paikkaan.

Kyyhkyläiset
Ilmasto. Lomakohteen ilmasto-olosuhteet olivat viime kesänä poikkeuksellisen epäsuotuisat. Satoi aika paljon, mutta toisaalta kasvillisuus oli sen takia rehevää eivätkä hyönteiset kiusanneet. Lisäksi olin niin onnellinen, ettei huono keli häirinnyt lainkaan.

Leirintäalue
Majoitus. Olen majoittunut lomakohteessa sekä täysihoitolassa että leirintäalueella ja ollut hyvin tyytyväinen molempiin majoitusratkaisuihin. Täysihoitolan huoneistot ovat tilavia ja rauhallisia. Leirintäalue puolestaan on hyvin varusteltu ja maastoltaan vaihteleva. Leirintäalueella on hyvät mahdollisuudet luonnonmukaiseen elämään. Viime kesänä olin koko loman paljain varpain, ja niskaankin tuli rastatakku, joka oli pakko leikata pois.

Ruokakulttuuri. Lomakohteessa on monipuolinen kulinaarinen tarjonta. Tosin varsinkin loman alussa olin niin suuren tunnekuohun vallassa lemmittyni jälleennäkemisen takia, että unohdin jopa syödä. Sellaista ei ole ikinä muulloin tapahtunut! Loppulomasta olin hänestä vähän kauempana sijaitsevalla leirintäalueella ja ahmin senkin edestä.

Aktiviteetit. Tärkeimpänä aktiviteettina lomakohteessa oli lemmekäs silmäily sydämeni valitun kanssa. Tuijottelimme toisiamme päiväkaudet laitumiltamme. Huippukohtia olivat yhteiset romanttiset kävelyretket. Saimme yhdessä viedä omia tätejämme ratsastamaan. Kävimme kentällä ja toisen kerran metsässä. Metsäreissu oli kyllä paljain varpain aika kinkkinen, koska tiellä oli kiviä. Sitä paitsi vaikka lemmittyni onkin uljas ori, häntä alkoi yhdessä kohdassa pelottaa. Minun oli pakko mennä loppumatka edellä. Onneksi olen tällaista niskavuorelaista jalat maassa olevaa naistyyppiä, joka pelastaa orit kiperistäkin tilanteista.


Romanttisella kävelyretkellä
Palvelut. Kohteen muista palveluista täytyy sanoa, että terveyspalvelut olivat varsin kattavat. Siellä oli lääkärintarkastuksia harva se päivä. Minut laitettiin aina seisomaan sellaiseen tosi pieneen karsinaan, jossa ei mahtunut yhtään liikkumaan. Sitten hoitohenkilökunta laittoi erilaisia juttuja back there. Kuulostaa ikävältä tilanteelta, mutta ei se ollut, koska henkilökunta oli tosi ammattitaitoista.

Onkohan muilla tammoilla ollut yhtä onnistuneita lomakokemuksia? Täytyy kysellä tarkemmin heidänkin lomakohteistaan.

2 kommenttia:

  1. Ei herran jestas mää kuolen nauruun näille Sävyn jutuille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lomailu on vakava asia tamman elämässä :P

      Poista