tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kootut selitykset

320 vuorokauden maha
Tädit laskevat tiineysvuorokausia sormilla ja varpailla. Koska minulla on pelkät kaviot, en niin laskemisista ymmärrä. Tätien mukaan tämänpäiväinen luku on 321. Se tarkoittaa, että tämän jälkeen syntyvä varsa on normaaliaikainen. Vaikka odotus onkin tiivistä, saisi varsa mielellään vahvistua mahan suojissa vielä pari viikkoa. Ulkonakin on vielä niin kylmä eikä laidunelämästä voi kuin haaveilla.
Sitä paitsi tässä on vielä kesken sekin juttu, miten varsa edes on joutunut mahaan. Siitä olisi hyvä päästä kunnolla perille ennen kuin hän ehtii ulos.
Minusta loogisin selitys mahassa olevalle varsalle on ollut syöminen. Tavallisestihan kaikki asiat joutuvat mahaan syömällä. Jos esimerkiksi syö hyvää heinää, mahaan tulee mukava olo. Jos taas syö valtavan paljon tuoretta ruohoa, tulee vähän löysä kakka. Hiekasta tulee ähky, ja liian vähästä heinästä mahahaava. Nämä ovat helppoja, vaikka minulla ei onneksi olekaan kokemusta noista kahdesta viimeisestä. Mutta entäs varsa?
Kalevalassa kerrotaan, että yksi tyttö söi puolukan ja sai vatsaansa vauvan. Sen tähden minullakin oli vahva epäilys puolukoista, koska opin syömään niitä viime syksynä. Ensin söin yhden kerrallaan tätien kädestä, sitten kourallisen ruokakupista ja lopulta yritin hakea niitä ihan itse varvikosta. Ja tässä ollaan. Mutta kun kerroin tämän muille tammoille, he puhkesivat hirnunauruun. Kukaan muu ei to-del-la-kaan ole syönyt puolukoita, koska hevoset yleensä eivät syö, ja heillekin on silti tulossa varsoja. Noh, puolukat olivat ihan hyviä joka tapauksessa. Ja nähtävästi niitä voi syödä jatkossa turvallisesti, vaikkei haluaisikaan lisää varsoja.
Intiimit ruumiinosat
Muut tammat ovat olleet sitä mieltä, että lemmenloma liittyy tähän kiinteästi. Ehkä tuijotin unelmaoria niin tiiviisti, että hänen kuvansa imeytyi verkkokalvojeni kautta mahaan ja alkoi kasvaa. Tai ehkä hänen hörinänsä meni korvani kautta vatsaan. Mistä niistä tietää. Kaikilla muilla tammoilla ei kuitenkaan ole ollut yhtä romanttista lomakohdetta kuin minulla. He eivät ole välttämättä nähneet mitään unelmaoreja ollenkaan. Siksi he väittävät, että ratkaiseva tekijä on ollut lomakohteen terveyspalvelut. Että hoitohenkilökunta laittoi back there jotain varsan siemeniä. Tämä on kyllä ufoin selitys ikinä. Melkein kuin salaliittoteoria. Kaipa se on kuitenkin pakko uskoa, kun muilla on varsoja ollut ennenkin.
Tämän tiedon jälkeen minua on alkanut vähän jännittää, onkohan varsa mikään oikea varsa ollenkaan. Entäs jos se onkin puoliksi ihminen? Mitä jos sillä ei ole kunnon etujalkoja? Eikä ollenkaan häntää? Muut tammat ovat lohdutelleet, että ihmisillä on nykyään sormensa pelissä melkein kaikissa varsoissa eivätkä varsat silti ala muistuttaa ihmisiä. Huh! Onneksi luonto on viisas.
"Eihän tuolla ole edes kunnon etujalkoja!"
"Entäs jos varsasta tulee tuollainen?"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti