maanantai 18. maaliskuuta 2013

Maha vie

Tämä viikonloppu olikin erikoinen. Minä nimittäin muutin täysihoitolassani toiseen rakennukseen ja uuteen huoneistoon.

Eilen nuorempi täti tuli tallille muttei tullutkaan heti hakemaan minua tarhasta, vaikka olin portilla vastassa. Täti antoi vain palan leipää ja meni yksin talliin. Sen jälkeen täti käveli pihalla edestakaisin ja kantoi minun tavaroitani. Kävin moneen kertaan portilla ihmettelemässä, miksei täti tuo niitä suitsia minulle päähän vaan vie ne sinne toiseen talliin. Se oli tosi outoa. (Vaikka olenhan minä tähän ikään oppinut, että ihmisiä saattaa joskus olla vaikea saada kiinni. Silloin kannattaa vain rauhallisesti odottaa, että he lopulta itse tulevat luokse.)

Lopulta täti kuitenkin tuli hakemaan minut ja ajattelin viedä hänet talliin. Mutta täti sanoi, että nyt mennään eri talliin. Samapa tuo. Siellä olikin tosi iso huoneisto ja kasa heinää odottamassa, joten ei paha. Lisäksi siellä oli sellainen vaaleanpunainen suolakivi. Se oli maukkainta suolaa ikinä. Luksussuolan saaminen liittyy jotenkin mahaani, koska ansaitsen nyt kuulemma hiukan tavallista enemmän hemmottelua.

Tänään olin jo ihan kotiutunut uuteen huoneistoon ja osasin viedä nuoremman tädin tarhasta ihan itse oikeaan suuntaan. Muuten kaikki sujui viikonloppuna tavallisesti. Kuljetin nuorempaa tätiä kentällä käynnissä ja ravissa. Olisin mielelläni laukannutkin, mutta täti ei antanut.

Outo juttu kyllä on, etten jaksa juosta yhtään niin pitkään kuin ennen. Muutaman kierroksen jälkeen olen ihan huhhuhhuh. Sitten siirryn itse käyntiin ja pärskin ja venyttelen, eikä täti yhtään pyydä jatkamaan vaan taputtelee ja kehuu vain. Lisäksi tuntuu siltä, että juostessa maha on alkanut viedä minua kaarteissa ihan eri suuntaan kuin tavallisesti. Siihenkin täti sanoo, että ei ole pakko jos ei halua eikä yhtään yritä saada minua taipumaan. Merkillistä.

4 kommenttia:

 1. Pakko kiittää kirjoittajaa mahtavasta tyylistä! Joka kerta tulee hymy kun täällä vierailee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!

   Koska hevonen luokitellaan tuotantoeläimeksi, on Sävyn pääasiallinen tehtävä olla ilontuotantoeläin :)

   Poista
 2. Kiitos nuorempi täti - todellakin nautittavaa ja sujuvaa luettavaa. Sävyn ajatukset meistä ihmispoloista ovat niin ihania - ja varmasti tosia.

  VastaaPoista